Ik hoef jou als fotograaf natuurlijk niet te vertellen hoe belangrijk beeld is, maar hoe zou het zijn als je naast één foto daadwerkelijk bewegend beeld hebt. Waarbij de traan die je fotografeert ook echt van de wang loopt en je een verhaal kan versterken door middel van bijvoorbeeld geloftes? Juist: dat versterkt de emotie en het verhaal alleen maar meer, over de muziek die het gevoel versterkt nog niet eens gesproken. 1 beeld zegt meer dan duizend woorden, moet je nagaan wat video dan wel niet doet 😉

Ik bied 2 pakketten aan: 1 ‘van fotografie naar videografie’ (1 daagse training) en een stoomcursus als je nog helemaal geen ervaring hebt met foto/videografie (2 daagse training).

De ‘van fotografie naar videografie’ training is bedoeld voor jou als:

  • Compositie hoef ik jou niets over te vertellen
  • De regel van derden en gulden snede is niet nieuw voor jou
  • Je weet hoe je met mensen voor de camera moet omgaan
  • Hoe je het beste klanten aantrekt weet jij al van je fotografieklussen
  • Qua fotografie ken je je camera op en top

Maar: videografie is heel wat anders dan fotografie. Tuurlijk er is overlap te vinden, maar er is ook veel verschil. Je hebt bij video te maken met 25 foto’s of zelfs 50 foto’s per seconde én geluid is een belangrijk onderdeel. Verder filmt een professionele videograaf vaak op manuele stand, wat anders is dan bij fotografie. En als laatste de montage: je monteert de video op muziek, moet rekening houden met geluid en hoe kijkt een video nu het beste weg?

In deze training gaan we aan de slag met

In deze training gaan we aan de slag met hoe het filmen werkt: ik leg je de beste instellingen uit, neem je mee in mijn werkwijze en apparatuur en laat je zien wat het voordeel van de manuele stand is. Als je al een eerdere film hebt gemaakt geef ik je hier feedback op, deze stuur je voor de training naar mij toe. Verder gaan we aan de slag in Adobe Premiere Pro: voor de training schaf je hier een proefversie van aan (let op 14 dagen geldig). Ik vraag je voor de training al wat beelden te hebben geschoten: het maakt niet uit waar dit van is. Zo kan ik je al feedback op de beelden geven en gaan we samen aan de slag deze beelden te monteren. Ik geloof zelf namelijk in de ‘hands on’ manier van leren: als we direct aan de slag gaan leer je het beter dan als ik het je uitleg en je thuis nog (voor de eerste keer) aan de slag moet. Uiteraard is een film niks zonder muziek: dus hier leg ik je ook uit waar je deze vandaan kunt halen en wat de rechten hiervan zijn.

Verder is er natuurlijk alle ruimte om vragen te stellen en wordt de lunch deze dag verzorgd en krijg je uiteraard ook lekkere drankjes.

Deze training behandelt dus niet de compositie van het werk en marketing om klanten aan te trekken (dit weet je beiden tenslotte al van fotografie). Verder bespreek ik wel mijn werkwijze, maar krijg je geen standaard briefing (callsheet) naar een zakelijke klant toe, of mijn vragenlijst die ik heb bij een kennismakingsgesprek met een bruidspaar. Om deze punten te bespreken is simpelweg te weinig tijd om dat in 1 dag te bespreken en past de 2 daagse training beter bij je.

Over mij
Manon-bruidsvideograaf-strand

In 2015 legde ik mijn eerste bruiloft vast. Hierna heb ik al heel wat bruiloften en baby’s op film mogen vastleggen. Nog steeds word ik hier heel enthousiast van, maar daarnaast vind ik het ook heel leuk om mijn kennis hierin aan jou over te brengen.

Kosten training

De training is dus all-in en vraagt een investering van 697 euro (ex BTW) en zal plaatsvinden in Haarlem. We plannen hier samen een moment voor in: op een door ons samen afgesproken datum. We zullen in totaal ongeveer 6 uren bezig zijn.

Ik help je graag bij je stap naar videografie, want ik denk dat als je eenmaal de wereld van videografie kent je net als ik verkocht bent 😉 Hoor graag of je toe bent aan deze stap door mij een mail te sturen via het contactformulier.