Voorafgaand aan jullie trouwdag houden we een gesprek ter kennismaking. Hierin worden de wensen besproken die ik later uitwerk in een callsheet. Hierdoor staat op papier wat de wensen zijn en hoe dit gevisualiseerd wordt. Bij een newborn film spreken we jullie wensen telefonisch of per mail en stemmen we van tevoren af wat voor jullie extra belangrijk is.
De prijzen zijn inclusief 21% btw, inclusief de kosten voor muziekrechten en inclusief 50 km reiskosten. Moet ik verder reizen dan 50 kilometer dan wordt er 0,30 euro per kilometer gerekend.
Ik vraag altijd een aanbetaling van 50% voorafgaand aan jullie trouwdag of de dag dat ik de newborn op film vastleg.
Als ik een hele dag bij jullie bruiloft aanwezig ben zou een hapje mee eten helemaal fantastisch zijn. Ik vraag altijd van tevoren of dit mogelijk is, zo niet: dan neem ik gewoon mijn eigen eten mee.
Bij trouwvideo’s wordt de video maximaal 8 (laag seizoen) tot 12 weken (hoog seizoen) later geleverd. New born films worden binnen 10 dagen geleverd.

Er zijn rechten op het gebied van muziek die afgekocht moeten worden. Deze muziekkosten zitten bij een korte trouwclip en new born video inbegrepen. De trouwclip of newborn film kan hierdoor ook online geplaatst worden. Bij trouwfilms bespreek ik altijd in het kennismakingsgesprek jullie voorkeur voor muziek: houden jullie van zoetsappig, of juist wat meer up tempo? Op basis van jullie voorkeur overleg ik met jullie de muziek. Ik stuur jullie een aantal nummers door, waar jullie de voorkeur aan kunnen geven. Bij de muziek wordt er geen gebruik gemaakt van super bekende artiesten zoals Ed Sheeran. Dit omdat het afkopen van deze muziekrechten niet in verhouding staat met de kosten van een trouwclip. Als je een andere videograaf hebt gezien die wel gebruik gemaakt van deze muziek: dit mag niet. Hierdoor kan de videograaf en jullie als bruidspaar (verspreider van de trouwclip) boetes krijgen. Daar wil ik jullie niet mee opzadelen, dus ik koop alles netjes af 🙂

Helaas is dat niet mogelijk. Voor video’s geldt dat als jullie mij vragen als videograaf, ik de hele dag voor jullie reserveer. Tussendoor is een onbetaalde pauze dus niet mogelijk.
Ik film met een Sony A7SII, met verschillende lenzen en diverse statieven. Ander apparatuur gebruiken is in overleg mogelijk. In praktijk film ik veelal met mijn SONY A7SII, Sigma 30mm lens en een schouderstatief zodat ik lekker mobiel ben. Geluid wordt op verschillende manieren opgenomen.

manon-videograaf-videocamera

Zeker! Neem even contact op, dan kunnen we kijken naar de mogelijkheden en kan ik een offerte op maat maken, waarin de toeslag voor de reis- en verblijfskosten verwerkt is.
Je zal me niet in een joggingbroek zien komen opdagen, maar comfortabel moet de kleding wel zijn. Kleding moet namelijk wel geschikt zijn om allerlei soorten shots te maken om de beelden zo goed mogelijk vast te leggen. Meestal houdt dit in dat ik geen kleding draag met felle kleuren of motiefjes.
Gelukkig ben ik niet vaak ziek, maar het kan natuurlijk altijd voorkomen. Bij een newborn video wordt, waar mogelijk, de draaidag verplaatst. Bij een trouwfilm zal ik in mijn netwerk vervanging regelen. Mint Deer Videoproductie heeft een groot netwerk met videograven, waardoor er altijd wel iemand beschikbaar is.
Dat is zeker mogelijk. Voor een meerprijs zal er een tweede videograaf geregeld worden.
Ook dat is mogelijk. Hiervoor huur ik een drone-videograaf in. Niet op alle locaties en niet met alle weersomstandigheden kan gevlogen worden. Trouw je bijvoorbeeld hartje Rotterdam? Dan gaan drone-shots hem niet worden. Neem even contact op voor de bijkomende kosten en de mogelijkheden.
Bij trouwclips wordt er één correctieronde gehanteerd. Dit houdt in dat er nog kleine aanpassingen in de edit gemaakt kunnen worden. Bij een newborn film is dit alleen mogelijk bij een kleine meerprijs.

Nog andere vragen of wat meer informatie nodig? Neem dan even contact op.