Het succes van een bedrijfsvideo

Geplaatst in: Uncategorized | 0

6 redenen voor een bedrijfsfilm

1. Je klanten laten zien wie je bent en wat je doet

Veel ondernemers onderscheiden zich door middel van hun persoonlijkheid. Zo wil je als bruidspaar bij een fotograaf een bepaalde klik hebben: degene is toch de hele dag op jullie dag aanwezig. Als je een product bij een eenmanszaak koopt ben je vast benieuwd naar het verhaal achter het bedrijf: hoe zijn zij op het idee gekomen om deze producten te verkopen? Met een bedrijfsvideo kan jij jouw passie voor jouw bedrijf tonen op een manier dat woorden dat nooit kunnen. Dit zorgt bij klanten direct voor een lagere drempel: ze kennen je al een beetje door de video en hebben een beeld bij jou.

eventvideo-aftermovie-main50-roelof-hemmen

2. Onderscheiding van de concurrenten

Video is upcoming en eigenlijk niet meer weg te denken. Zit je in een branche waar veel concurrentie is? Zorg er dan voor dat je jezelf onderscheid. Zorg dat jij net dat stapje voor bent op je concurrenten en laat jezelf zien aan je (toekomstige) klanten.

3. Beeld zegt meer dan woorden

Cliché maar waar. Woorden kunnen nu eenmaal niet alles verwoorden wat beeld wel kan uitbeelden. Door video kun je én je verhaal vertellen en deze ondersteunen met beelden.

4. Video trekt de aandacht

Het is bekend dat we allemaal gevoelig zijn voor beeld en tekst toch wat minder de aandacht trekt (ik ben blij dat je daarom nog tot punt vier bent gekomen 😉 ). Een bedrijfsvideo op jouw pagina kan er daardoor voor zorgen dat klanten langer op jouw website blijven en dat ze daarom eerder geneigd zijn contact met je op te nemen.

bedrijfsvideo-bynder

5. Verhoogde positie op Google

Google is dol op websites met rijke content. Rijke content wil zeggen: foto’s en video’s. Bestaat jouw website dus ook uit een video (en die van je concurrent dus bijvoorbeeld niet), dan klimt jouw Google positie toch iets omhoog. Zo verschijn je wellicht wel van pagina twee naar nummer één!

6. Rijkere content op sociale media

Net als Google zijn ook sociale media zoals Facebook dol op rijke content. Zelf zou je ook eerder in je tijdlijn stoppen bij een video dan bij een stuk tekst toch?

Trouwevenement-trouwbeurs-luffjoe-bruinisse

Genoeg redenen dus om te kiezen voor een bedrijfsfilm! Wat voor soort bedrijfsfilm het beste bij jouw bedrijf past bespreek ik graag met je!

Succesverhaal – Bedrijfsvideo weddingplanner Butterfly Bliss

Voor Butterfly Bliss mocht ik een bedrijfsfilm maken. Na het filmen van Bazilia haar bruiloft zijn we met elkaar in contact gebleven. Haar baan als weddingplanner, ceremoniemeester en locatiestyliste wilde ze nog succesvoller maken en besloot dat ze een bedrijfsvideo wilde. In de video (in de vorm van een videoportret) vertelt Bazilia wat haar zo gepassioneerd maakt over haar baan en eerlijk is eerlijk: het beeld vult dit perfect aan. De passie van Bazilia straalt er vanaf. Omdat ze vaak op bruiloften aan het werk is, mochten beelden hiervan niet ontbreken: zo kon ik haar aan het werk vastleggen en was dit puur en niet in scene gezet.

Inmiddels heeft Bazilia de video via haar eigen social mediakanalen gepromoot en heeft ze expliciet door de video een opdracht binnen gehaald. Hoe leuk is dat?! Nieuwsgierig geworden naar de video? Bekijk deze hieronder!

Mint Deer Videoproductie maakt bedrijfsfilms voor grote en kleine bedrijven en legt ook evenementen vast. Benieuwd naar meer informatie over het laten maken hiervan? Klik dan hier of neem direct even contact op!

Laat een Reactie Achter