Hoeveel kost een videograaf voor je bruiloft (trouwfilm)?

Geplaatst in: Uncategorized | 0

Prijzen trouwfilm – wat kost een trouwfilm?

De kosten van een trouwfilm verschilt per videograaf. Hier is geen vast bedrag voor te noemen en is afhankelijk van een aantal punten. De ene videograaf doet videografie erbij als hobby en de ander heeft er bijvoorbeeld een studie voor gevolgd. Daarnaast verschilt de hoeveelheid ervaring van de videograaf. Hier hangt de prijs van de trouwfilm van af. Prijzen zijn op onderstaande punten gebaseerd.

Ja, ik wil weten of mijn datum nog vrij is!

Waar is de prijs op gebaseerd?

Ervaring videograaf

De ervaring van de videograaf speelt ook mee in de prijs. Iemand die al meerdere jaren bruiloften vastlegt zal een wat duurder tarief hebben dan iemand die net begint. Mint Deer Videoproductie legt vanaf 2016 bruiloften vast en heeft een mooi portfolio aan bruiloften.

Apparatuur

Daarnaast is de apparatuur van een videograaf voor een bruiloft per videograaf verschillend. De één werkt met een simpele camera en de ander werkt met een camera die bijvoorbeeld ook toffe slomo beelden vastlegt. Mint Deer Videoproductie werkt met een Sony A7Sii. Dit is op dit moment één van de beste compacte videocamera’s. Door het kleine formaat valt de camera niet veel op. Daarnaast wordt er met een schouderstatief gewerkt waardoor ik erg mobiel en altijd snel op de juiste plaats ben. Verder is er divers audioapparatuur om geloften en/of speeches vast te leggen.

manon-videograaf-videocamera

Muziek

De video’s van Mint Deer Videoproductie komen online zodat jullie deze ook gemakkelijk met familie en vrienden kunnen delen. Voor de muziek onder de video’s worden muziekrechten afgekocht. De muzikanten hebben namelijk veel werk en energie gestoken in het maken van het nummer en het zou zonde zijn als iedereen die muziek gebruikt zonder dat ze daar wat voor betalen 😉 Bij een trouwclip krijg je dus geen nummers van bijvoorbeeld Ed Sheeran, gezien deze muziekrechten niet in verhouding zijn met de kosten voor een trouwfilm. Daarnaast is de muziek erg bepalend voor de sfeer van de video en is dit een creatief proces waar Mint Deer Videoproductie ervaring mee heeft. De muziekkosten zijn rond de 50 euro per nummer. Deze kosten zitten in de prijs inbegrepen.

Naast een trouwclip van 4-6 minuten kan er ook worden gekozen voor een trouwfilm. De trouwfilm is een langere versie en duurt zo’n 10-12 minuten. Omdat de trouwclip vaak al online wordt geplaatst, kan er voor gekozen worden dit bij de lange trouwfilm niet te doen.

Uren videografie

Verder zijn de uren dat de videograaf aanwezig is op de bruiloft van invloed op de prijs. Deze uren zijn altijd aaneengesloten. Bij Mint Deer Videoproductie kun je boeken voor bijvoorbeeld acht uren, maar ook voor een bruiloft van 12 uren. Ik kijk graag mee met jullie draaiboek en kan jullie hierin adviseren voor het aantal uren videografie, mochten jullie hier nog niet uit zijn.

styled-shoot-hotel-new-york

Uren nabewerking

Nadat de bruiloft is vastgelegd op film, begint de montage. Hierbij ben ik vaak het dubbele aantal uren van de uren aanwezigheid op de bruiloft nog bezig met de nabewerking. Bij een bruiloft van 11 uur aanwezigheid ben ik dus ook zo’n 20/22 uur bezig met de nabewerking. Als eerste moet namelijk al het materiaal van de bruiloft nog eens bekeken worden. Welke shots wil ik in de film bewerken en welke niet? Een shot van de bloemen maak ik namelijk meerdere keren, zodat ik in de montage nog de keuze heb. Deze stukken worden uit het materiaal geknipt en worden verwerkt in een verhaallijn. De verhaallijn wordt versterkt door muziek. Verder worden geloften/speeches in de video verwerkt waar mogelijk. Een mooie quote van de vader of een gelofte waarbij een traan wordt weggepinkt versterken het verhaal. Hier komt ook sound design bij kijken. De apparatuur neemt audio van goede kwaliteit op, maar deze wordt nog iets gefinetuned in de montage. Als het verhaal af is wordt er ook nog kleurcorrectie gedaan. Dit om de kleuren van de video een stuk levendiger en mooier te maken. Dit wordt per shot gedaan, dus ook hier zit aardig wat werk in. Hieronder kun je een voorbeeld vinden hoe een shot er voor en er na uit ziet:

Bruiloft-videograaf-bruidsmeisjes-before

Before

Bruiloft-videograaf-bruidsmeisjes-after

After

Naast het actieve werk van mij als editor, moet de computer ook nog even nadenken over wat er allemaal is gedaan 😉 Zo moet er tussendoor even gerendered worden. Dit wil zeggen dat de kleurcorrectie en effecten van de video worden gelezen en hierdoor kan de video zonder hapering worden afgespeeld. Dit is niet een kwestie van seconde, maar minuten en bij langere projecten tot soms zelfs uren. Als de video helemaal staat wordt als laatste de video geëxporteerd tot een videobestand en naar het bruidspaar gestuurd.

Als alles helemaal naar wens is dan wordt de video online geplaatst zodat het bruidspaar de video kan delen. Bij elk pakket zit nog één correctieronde, waarbij er nog kleine correcties gedaan kunnen worden zoals een shot vervangen voor een ander shot. Zo weet ik zeker dat jullie helemaal blij zijn met jullie trouwclip!

Oplevering video

Bij Mint Deer Videoproductie kun je kiezen voor een trouwclip (4-6 minuten) of een trouwfilm (10 minuten). De meest gekozen optie is zowel een trouwclip als een trouwfilm. De korte trouwclip kan makkelijk op sociale media gedeeld worden voor familie/vrienden en natuurlijk even makkelijk teruggekeken worden. In de trouwfilm kunnen speeches en/of geloften worden verwerkt en zijn de beelden een stukje langer. Als de video helemaal akkoord is krijg je de video (naast de digitale versie) ook op een Mint Deer Videoproductie USB en in een USB-doosje thuisgestuurd. Zo kun je de video er altijd even bijpakken!

Trouwen in het buitenland

Bruiloft in het buitenland? Dan wil je dat natuurlijk op film laten vastleggen door een videograaf! Mint Deer Videoproductie reist graag met jullie mee, of dit nu Italië, Spanje, België of een andere bestemming is: ik kom deze onvergetelijke dag graag vastleggen tot een blijvende herinnering. Stuur me hier gerust even een berichtje over!

Trouwfilm-romee-lennart-velserbroek-haarlem

Enhousiast geworden?

Laten we dan kijken of ik wat voor jullie kan betekenen! Klik op de knop hieronder en stuur me een berichtje om te kijken of jullie datum nog vrij is.

Ja, ik wil weten of mijn datum nog vrij is!

Laat een Reactie Achter