Trouwfilm Chinese bruiloft Lise & Wing

Geplaatst in: Uncategorized | 0

Trouwvideograaf Chinese bruiloft

Lise & Wing vroegen mij om hun bruiloft vast te leggen. Dit was een traditionele Chinese bruiloft, voor mij inmiddels de tweede keer! Een Chinese bruiloft blijf ik heel bijzonder vinden door alle traditionele elementen. De dag begon dan ook met de deurspellen. De deurspellen zijn traditioneel en erg leuk om te zien. De bruidegom komt de bruid ophalen van haar ouderlijk huis, maar daar wordt hij eerst opgewacht door de mui’s (bruidsmeisjes) van de bruid. Voordat de bruidegom de bruid krijgt te zien, moet hij een onderhandeling ondergaan met de mui’s. Dit wil zeggen dat er allemaal opdrachten zijn die de bruidegom eerst moet uitvoeren. De hing dai’s (bruidsjonkers) doen hier natuurlijk ook graag aan mee om de bruidegom te helpen!

lise-wing-chinese-bruiloft-trouwvideograaf

bruidskind-chinese-bruiloft-videograaf

Theeceremonie bruiloft

Nadat de bruid en bruidegom elkaar hadden gezien was er de theeceremonie (dit vind ik toch wel een mooi hoogtepunt). Hierbij wordt er met beide kanten van de familie een kleine thee ceremonie gehouden. Hierbij krijgt het bruidspaar sieraden of rode geluksenvelopjes met een bijdrage van een familielid. Na wat mooie woorden wordt dit afgerond met de thee. Het aanbieden van de thee tijdens de bruiloft is een traditie geworden sinds de zevende eeuw. Met het aannemen van de thee wordt symbolisch de bruid geïntroduceerd aan de familie van de bruidegom.

theeceremonie-trouwvideograaf

Chinese kerk Rotterdam

In de Chinese kerk was vervolgens de ceremonie. Dit was de grootste ceremonie die ik tot dusver had bijgewoond (+- 200 gasten). Gezien er zowel Nederlandstalige als Chinees-talige gasten waren, werd de ceremonie in zowel Chinees als Nederlands gehouden door middel van een tolk. Het aansnijden van de taart en de receptie werd ook bij de kerk gehouden.

bruidskind-chinese-bruiloft-videograaf

Diner bij S.S Rotterdam

De fotoshoot hielden we gedeeltelijk buiten, want het was tenslotte heel mooi weer! Vervolgens gingen we door naar de S.S Rotterdam: een prachtig cruise-schip locatie in Rotterdam. Hier werd ook een groot diner gehouden, met een aantal (traditionele) spellen tussen de gangen door. Al met al was dit de langste bruiloft die ik tot dusver had vastgelegd: met reistijd erbij was ik 17 uur aan het werk geweest! De volgende dag was mijn verjaardag en het bruidspaar was zo lief geweest om hier aan te denken en mij te verrassen met een kleine (traditioneel Chinees) cadeautje: echt zó attent en lief 🙂 Al met al had ik een super leuke dag met het bruidspaar en hun lieve familie en vrienden!

ss-rotterdam-bruiloft-trouwvideograaf

Bekijk de trouwvideo van deze Chinese bruiloft hieronder:

Ga jij binnenkort trouwen? Ik leg graag jullie dag vast!

Laat een Reactie Achter