Trouwfilm Manon en Appie – 28 mei 2015

Geplaatst in: Uncategorized | 0

Op donderdag 28 mei 2015 mocht ik de bruiloft van Manon (jazeker, naamgenootje!) en Appie vastleggen in Ilpendam. Appie is van Marokkaanse afkomst en Manon van Nederlandse. Een mooie combi die elkaar na drie jaar het ja-woord wouden zeggen.

Meteen werd al duidelijk dat dit niet om een doorsnee stel ging. Alles moest even anders dan ‘normaal’. Ik lachte dan ook toen Manon vertelde hoe Appie haar had gevraagd: met een kameleon. Een kameleon, jazeker! Na een jaar vroeg Appie, Manon ten huwelijk in de SkyLounge van Amsterdam. De kameleon had de verlovingsringen bij zich, hoe origineel! Ook de trouwjurk zou eigenlijk mintgroen worden, maar die kon de bruid niet vinden waardoor het toch wit is geworden.

Voor de ceremonie hadden Appie en Manon veel tijd ingepland, zodat ze lekker rustig aan konden doen. Achteraf iets te veel tijd waardoor ze beiden niks meer te doen hadden. Manon besloot daarom lekker te genieten van een bapao en Appie ging nog maar even in bad (hij was niet zenuwachtig, maar stiekem denk ik toch wel een beetje). Ook Manon had geen last van zenuwen en ging vlak voor de ceremonie nog even met haar zus Gossip Girl kijken, hoe relaxt?!

bruiloft-manon-appie-trouwfilm

Om half 4 was het eindelijk zover: ze mochten hun entree maken. In de sportauto vertrokken de twee. “Het is een kwartiertje rijden he” zei Manon. Appie was het daar niet mee eens, binnen 10 minuten (op zijn tempo) zouden ze er wel zijn. Op de dijk in Ilpendam stonden familie, vrienden en kennissen te wachten tot de twee zouden aankomen in de mooie sportauto. Iedereen liep naar de tuin van de vader van Manon, waar de ceremonie kon beginnen.

Wat hadden ze veel mensen uitgenodigd! Niet zo gek met de 13 broers en zussen van Appie en de vier ouders en vele vrienden van Manon. De ceremonie was kort, maar krachtig. De ambtenaar vertelde nog een gedichtje dat ze zelf had geschreven voor de twee, waarna het ja-woord kon worden gezegd. Als kers op de taart was er nog een extra getuige naar Nederland gevlogen. De broer van Appie die hij al erg lang niet had gezien en 33 uur vliegen hiervandaan woonde. Appie vermande zich, maar je zag toch dat het hem wat deed.

bruiloft-manon-appie-trouwfilm-extra-gast

Vervolgens gingen ik samen met de fotograaf mee om wat foto’s te maken. Dit stel moest al kokhalzen van de gedachte aan zoetsappige bruidsfoto’s, dus hoe gingen we dat doen? Het wordt namelijk al snel zoetsappig als je net getrouwd bent. We hebben besloten geen overdreven poses aan te nemen en ze gewoon vast te leggen hoe ze zijn: en dat werkte. In het groen van Ilpendam (klein dorpje) was er genoeg moois waar we de twee konden vastleggen.

Na de photoshoot mochten we eten: en ze hadden Indiase catering. Met een goed gevulde buik, met onder andere butter chicken yummmmm, filmde ik hoe het bruidspaar hun taart ging aansnijden. Dit was echt een combinatietaart van de invloeden van Appie (het goud) en Manon (mint groen): leuk! Het voeren ging ook niet helemaal zoals het traditionele bruidspaar, maar dat is te zien in de video 😉

Bekijk de trouwfilm van Manon en Appie hier.

Laat een Reactie Achter